Boží milosti naší bábí

Jako děti jsme se po nich mohly utlouct. Jsou lehké, vždycky jich bylo hodně, a ať jsme jich snědly sebevíc, nikdy nás po nich nebolelo bříško. Pro svou lehkou stravitelnost si na nich u nás na Moravě pochutnávaly také ženské těsně po porodu. Ty nejlepší boží milosti dělala naše bábí a její recept spolu s našimi vejci teď nezapomenutelně zasáhne i vaše chuťové buňky. Jdeme na to!

Postup:

  1. Všechny ingredience v míse zpracujte (asi 10 -15 min) v měkčí těsto.
  2. Bude-li se vám zdát stále tuhé, přidejte po pár kapkách mléka.
  3. Těsto tence vyválejte, nakrájejte na větší obdélníčky, každý rozřízněte rádýlkem a smažte v rozpáleném oleji po obou stranách dorůžova.
  4. Usmažené boží milosti dejte nejdříve na ubrousky, aby se zbavily tuku.
  5. Posypte je vanilkovým cukrem, případně pak ještě pocukrujte obyčejným.

Pro plnou mísu Božích milostí budete potřebovat:

  • 30 dkg polohrubé mouky prosít přes síto
  • 3 dkg mletého cukru
  • 3 dkg másla rozdrobit
  • 2 žloutky z Dr. Vejcí
  • 2-4 lžíce rumu
  • 6-7 lžic mléka
  • špetka soli
Menu