Jako děti jsme se po nich mohly utlouct. Jsou lehké, vždycky jich bylo hodně, a ať jsme jich snědly sebevíc, nikdy nás po nich nebolelo bříško. Pro svou lehkou stravitelnost si na nich u nás na Moravě pochutnávaly také ženské těsně po porodu. Ty nejlepší boží milosti dělala naše bábí a její recept spolu s našimi vejci teď nezapomenutelně zasáhne i vaše chuťové buňky. Jdeme na to!
Postup:
- Všechny ingredience v míse zpracujte (asi 10 -15 min) v měkčí těsto.
- Bude-li se vám zdát stále tuhé, přidejte po pár kapkách mléka.
- Těsto tence vyválejte, nakrájejte na větší obdélníčky, každý rozřízněte rádýlkem a smažte v rozpáleném oleji po obou stranách dorůžova.
- Usmažené boží milosti dejte nejdříve na ubrousky, aby se zbavily tuku.
- Posypte je vanilkovým cukrem, případně pak ještě pocukrujte obyčejným.