Taky se vám občas stane, že vaříte, pečete, smažíte a na konci máte v misce pár bílků, které se vám zkrátka už nikam nevešly? Tak je šoupnete do lednice, že se budou hodit později a za dva dny putují rovnou do dřezu? Tohle už se vám nikdy nestane, protože je tu dort Pavlova. Bez práce, větší pozornosti a starostí se vám bude pěkně zlatit v troubě, když vy už budete s nohama na stole odpočívat po náročném dni v kuchyni.
Postup:
- Troubu si předehřejte na 150°C.
- Bílky vyšlehejte do sněhu a do hotového sněhu po lžících zašlehejte cukr. Šlehejte, dokud neucítíte žádné krupičky cukru mezi prsty.
- Přimíchejte ocet, vanilkové aroma a nakonec přes sítko škrob. Celá hmota je krásně tuhá a sněhově bílá.
- Vyklopte ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřete do tvaru kulatého dortu.
- Vložíte dort do rozehřáté trouby a ihned ji stáhněte na 140°C.
- Po 15 min. ji stáhněte na 130°C a pečte 1hod a 15 min.
- Voňavý dort vytáhněte z trouby, potřete čerstvě ušlehanou šlehačkou a ozdobte ovocem, které budete mít zrovna po ruce.