Dort Pavlova

Taky se vám občas stane, že vaříte, pečete, smažíte a na konci máte v misce pár bílků, které se vám zkrátka už nikam nevešly? Tak je šoupnete do lednice, že se budou hodit později a za dva dny putují rovnou do dřezu? Tohle už se vám nikdy nestane, protože je tu dort Pavlova. Bez práce, větší pozornosti a starostí se vám bude pěkně zlatit v troubě, když vy už budete s nohama na stole odpočívat po náročném dni v kuchyni.

Postup:

  1. Troubu si předehřejte na 150°C.
  2. Bílky vyšlehejte do sněhu a do hotového sněhu po lžících zašlehejte cukr. Šlehejte, dokud neucítíte žádné krupičky cukru mezi prsty.
  3. Přimíchejte ocet, vanilkové aroma a nakonec přes sítko škrob. Celá hmota je krásně tuhá a sněhově bílá.
  4. Vyklopte ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřete do tvaru kulatého dortu.
  5. Vložíte dort do rozehřáté trouby a ihned ji stáhněte na 140°C.
  6. Po 15 min. ji stáhněte na 130°C a pečte 1hod a 15 min.
  7. Voňavý dort vytáhněte z trouby, potřete čerstvě ušlehanou šlehačkou a ozdobte ovocem, které budete mít zrovna po ruce.

Na tenhle báječný lehký dort Pavlova budete potřebovat:

  • 4 bílky Dr. Vejcí
  • 200g cukru krystal
  • 1 kávovou lžičku octa nebo bílého octa
  • 1 kávovou lžičku vanilkového aroma
  • 1 polévkovou lžíci škrobu
  • 1 šlehačku
  • mražené nebo čerstvé ovoce
Menu