Postup:
Vymažte máslem formu na bábovku a vysypte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Do mísy dejte moučkový cukr. Rozklepňete tři vejce a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky přidejte do mísy k moučkovému cukru, přilijte olej a dvě minuty šlehejte. Přidejte vaječný koňak a šlehejte další minutu.
Poté přisypte kukuřičný škrob, polohrubou mouku, kypřící prášek a zamíchejte. Opatrně zapracujte do tuha ušlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijte do formy. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu (tu můžete naředit ještě smetanou) a postupně nalijeme na těsto. Při nalévání čokolád lžící nebo stěrkou zamíchejte do těsta. Dejte do rozpálené trouby na 35–40 minut na spodní rošt. Upečenou bábovku vyklopte z formy a nechte vychladnout.
Pamatujte, že každá trouba peče trochu jinak a záleží i na materiálu konkrétní formy. Správně upečené těsto vám pomůže určit špejle nebo párátko – pokud se těsto na zapíchnutou špejli nelepí, je hotové.