Míchaná vajíčka se smetanou
Tuhle variantu jsem si přivezla z jedné z našich dovolených. Do té doby jsem míchaná vajíčka příliš v oblibě neměla, protože na můj vkus byla po úpravě trochu vysušená. Můj pohled na míchaní vajíčka, tuhle zdravou a rychlou snídani, změnilo pár kapek smetany (ale klidně i jen pár kapek mléka).
Postup:
- Na pánvi rozehřejte máslo.
- V hrnku si rozmíchejte vajíčka, přilijte smetanu nebo mléko, osolte, opepřete a vylijte na rozpálenou pánev.
- Na mírném ohni směs míchejte, dokud nebudou vajíčka krásně lesklá. Přesuňte je na talíř a ozdobte pažitkou. Podávejte s vaším oblíbeným pečivem nebo zobejte jen tak.
Míchaná vajíčka na cibulce se slaninou
Do míchaných vajíček se dá přidat ledascos. Ale klasika je prostě klasika. Cibulku najdeme doma vždy, a když nám zbude od večeře kousek slaniny, u snídaně se budou všichni olizovat až za ušima.
Postup:
- Slaninu nakrájejte na kostičky a na rozehřáté pánvi ji pomalu smažte, aby pustila tuk.
- Poté přisypte nadrobno nakrájenou cibulku.
- Vejce rozklepněte do misky a důkladně rozšlehejte. Podle chuti osolte a opepřete.
- Když cibulka zesklovatí, přilijte vajíčka a mícháme, dokud se vejce nebudou pěkně lesknout.
- Na talíři dozdobte pažitkou a podávejte s čerstvým chlebem s křupavou kůrkou.