Poctivá česnečka se žloutkem

Po světě chodí hodně lidí alergických na česnek, což rozhodně není žádná tragédie. Ale přeci jen je mi líto, že právě tito lidé nikdy neochutnají tak báječnou polévku, jakou je právě pravá, česká, nefalšovaná česnečka. Ta, která je hotová ruk-cuk, ale její chuť ve vás bude doznívat ještě hodně dlouho po posledním soustu.

Postup:

  1. V hrnci si předehřejte vývar.
  2. Na talíř si připravte utřený česnek, nadrobno nakrájený brambor a žloutek.
  3. Vše zalijeme horkým vývarem. Přidejte čerstvě nakrájenou petrželku.
  4. Navrch posypte osmaženou houskou a pravá česnečka, která vás zaručeně postaví na nohy se může ihned podávat.

Na čtyři talíře budete potřebovat:

  • 3 stroužky česneku
  • 4 žloutky z Dr.Vejcí
  • 4 vařené brambory
  • 500 ml vývaru
  • sůl a pepř
  • nakrájenou petrželku
  • hrst osmažené housky
Menu