1 ks, 2/5 náročnost, 30 minut
Tipy a triky:
Krém můžete osladit či přidat vanilku.
Postup:
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme se špetkou soli (trvá to cca 4 minuty) a následně přidáme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Zmírníme otáčky na mixéru a postupně přidáme žloutky, rozpuštěné máslo a vodu. Do vzniklé směsi pak zlehka vmícháme obě mouky.
Připravíme si plech s pečícím papírem a rovnoměrně na ni směs rozetřeme. Pečeme cca 15 minut na 160°C.
Po vyjmutí z trouby roládu i s pečícím papírem zarolujeme, zabalíme do utěrky a necháme zchladnout. Mezitím si vyšleháme smetanu. Vyndáme roládu z utěrky, sejmeme pečící papír a rovnoměrně na ni naneseme vyšlehanou smetanu. Posypeme na kousky nakrájenými jahodami a zarolujeme.
Necháme odležet 1–2 hodiny v chladu.
Dobrou chuť