Postup:
Špenát omyjte a okrájejte konce tvrdších stonků. Na pánvičce rozehřejte máslo a zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku. Nakrájejte špenátové lístky na větší kousky a přidejte na pánvičku k cibulce na cca 1 minutu (až špenát zmenší svůj objem). Pak sundejte pánvičku z plotny a nechte vychladnout.
Do mísy rozklepnete 4 Dr. Vejce a přidejte zakysanou smetanu. Přidejte pepř a sůl a vyšlehejte metlou. Přidejte vychladlou směs špenátu s cibulkou.
Nakrájejte čedar na malé kousky a dejte stranou. Na pánvičce rozehřejte dvě lžíce másla a na něj vlijte vaječnou směs. NA omeletu vysypte nakrájený čedar. Omeletu v pánvičce pečte pomalu na mírném plameni a na chvíli ji přikryjte pokličkou, aby se se dobře propekla i vrchní část se sýrem.