Vaječná frittata

Postup:

Nejdříve si na pánvi rozehřejeme máslo a olej. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na jemné proužky, jarní cibulku na kolečka, slaninu na kostičky a orestujeme. Mezitím si rozšleháme vajíčka s mlékem, solí a pepřem. Vajíčka vlijeme na pánev a na mírném ohni necháme frittatu propékat. Po cca 5 – 7 minutách zasypeme frittatu čedarem, přidáme pokrájená rajčátka a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. V troubě pečeme dalších 10 – 15 minut dozlatova. 

Tipy a triky:

Pokud nemáte pánev určenou do trouby, použijte zapékací formu. Nejdříve si na pánvi orestujte cibuli a slaninu, kterou pak přendejte do formy vymaštěné máslem. Směs cibule a slaniny poté zalijte rozšlehanými vejci a dejte zapékat do trouby. Po 5 minutách přidejte čedar a rajčátka a dopečte dozlatova.

Ingredience:

8 Dr. Vajec

50 ml mléka

½ červené cibule

2 jarní cibulky

100g slaniny

100g nastrouhaného čedaru

8 cherry rajčátek

1 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

Menu