Vaječná tlačenka

Postup:

Uvařte 5 Dr. Vajec natvrdo (vejce dávejte do studené vody). Než se uvaří vejce, do mísy dejte na menší kousky nakrájenou šunku, sterilovanou zeleninu, hořčici, majonézu a trochu pepře a soli.
Uvařená vejce nechte vychladnout, oloupejte skořápku a vajíčka nakrájejte na menší kousky (nebo použijte kráječ na vajíčka). Přidejte do mísy s ostatními surovinami a promíchejte.

V kastrůlku přiveďte 150 ml vody k varu. Kastrůlek odstavte z plotny a přimíchejte želatinu. Zamíchejte, je třeba, aby se želatina rozpustila. Do rozpuštěné želatiny nalejte zbylých 250 ml studené vody (můžete dochutit i lákem ze sterilované zeleniny). Promíchejte a zalijte směs v míse. Opět promíchejte a dochuťte solí a pepřem dle chuti.

Směs nalijte do forem nebo klidně do mísy. Záleží na tom, jaký tvar tlačenky chcete mít. Nechte ztuhnout v lednici.

Ingredience

  • 5 Dr. Vajec s vitamínem D, uvařených natvrdo
  • 25 dkg sterilované zeleniny dle chuti (cibule, paprika, okurky, mrkev)
  • 10 dkg šunky nebo měkkého salámu
  • 10 dkg majonézy
  • 4 dl vody
  • 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl a pepř podle chuti
Menu