Postup:
Uvařte 5 Dr. Vajec natvrdo (vejce dávejte do studené vody). Než se uvaří vejce, do mísy dejte na menší kousky nakrájenou šunku, sterilovanou zeleninu, hořčici, majonézu a trochu pepře a soli.
Uvařená vejce nechte vychladnout, oloupejte skořápku a vajíčka nakrájejte na menší kousky (nebo použijte kráječ na vajíčka). Přidejte do mísy s ostatními surovinami a promíchejte.
V kastrůlku přiveďte 150 ml vody k varu. Kastrůlek odstavte z plotny a přimíchejte želatinu. Zamíchejte, je třeba, aby se želatina rozpustila. Do rozpuštěné želatiny nalejte zbylých 250 ml studené vody (můžete dochutit i lákem ze sterilované zeleniny). Promíchejte a zalijte směs v míse. Opět promíchejte a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
Směs nalijte do forem nebo klidně do mísy. Záleží na tom, jaký tvar tlačenky chcete mít. Nechte ztuhnout v lednici.