Když váš manžel začne běhat a jeho tělo začne vyžadovat zdravé a energeticky vydatné jídlo, je to pro vás výzva? Pro mou kamarádku Lenku ano. Ráda si v kuchyni hraje a miluje recepty, co jsou rukcuk hotové, moc se s nimi nedělá, ale od stolu se při jejich konzumaci ozývá spokojené pobrukování a mlaskání. A to je případ i této vyřezávané topinky se smaženým vejcem.
Postup
- Z krajíce chleba vykrojte vnitřek, dejte si ho stranou a na pánvi na olivovém oleji opražte kůrku pomalu z obou stran.
- Do misky rozklepněte dvě vejce a rozšlehejte. Přidejte k nim na kostičky nakrájenou sušenou šunku a najemno nakrájenou jarní cibulku, osolte, opepřete (kdo má rád, může si přisypat i trochu chilli).
- Směs přilijte na pánev do středu opečené kůrky a nechte ze 2/3 zatuhnout. Vnitřkem chleba přiklopte vaječnou směs, chléb otočte a opečte z druhé strany.
- Na talíři dozdobte topinky se smaženým vejcem parmazánem, pažitkou a oblíbenou zeleninkou.